Forpus International
International PARROTLET Society in Belgium
Home
About us/Wie zijn wij?
Species/soorten
Mutaties
Info show - 2017 now online
Show 2016
Contact us
Sponsors
Forpus Conspicillatus
Naam: Forpus conspicillatus, Oogringdwergpapegaai, spectacled parrotlet

A. Herkomst:

Terug te vinden in Colombia, Panama en Venezuela waar ze tropische en subtropische bosgebieden bewonen.


B. Beschrijving:

  

   

De oogringdwergpapegaai is iets groter dan de groenstuit , maar kleiner dan de grijsrug forpus. Hij meet ongeveer 10 cm.

Bek en poten zijn hoornkleurig. Zoals de naam het zegt hebben de mannetjes een blauwe en de poppen een emeraldgroene ring rond de ogen.

De mannetjes van de nominaatvorm zijn heel diep donkergroen behalve op de romp, de stuit, de vleugels en de oogring, die blauw tot violetblauw zijn.
De poppen zijn iets lichter groen. Ook het masker en de ondervleugels zijn helderder. De oogring is emeraldgroen.

In gevangenschap:

Kweken:

Oogringen zijn vrij tolerante forpussen, maar worden om te kweken toch best in kweekkooien gehouden. Ideale afmetingen 80 x 40 x 30. Een nestblok zoals voor agaporniden volstaat, maar best opgedeeld in twee delen.
Als nestmateriaal kan je hennepvezels gebruiken.

Er worden 3 tot 7 eieren gelegd die na een broedtijd van 21 dagen uitkomen. Jongen verlaten het nest tussen de 5 en 6 weken. 

oogring - forpus conspicillatus - www.forpusinternational.be

Voeding:

Goede forpusmengeling, aangevuld met eivoer en trosgierst. Regelmatig wat groenvoer zoals appel, witlof etc. 
Sepia en grit mogen niet ontbreken.



Ringmaat: 3.5 - 3.9 mm.







Forpus Coelestis
Forpus Passerinus
Forpus Xanthops
Forpus Spengeli
Forpus Standards
HomeAbout us/Wie zijn wij?Species/soortenMutatiesInfo show - 2017 now onlineShow 2016Contact usSponsors