Forpus International
International PARROTLET Society in Belgium
Home
About us/Wie zijn wij?
Species/soorten
Mutaties
Info show - 2017 now online
Show 2016
Contact us
Sponsors
Forpus Coelestis



A. Herkomst:

Van West Equador tot noordwest Peru. Hun natuurlijke habitat bestaat uit zeer uiteenlopende gebieden, van subtropische tot tropische droge bossen, vochtige laagland bossen over droge struikgebieden.

B. Beschrijving: 


Man :

        Male     

De lichaamsbevedering is over het geheel genomen dofgroen, veel lichter en geelachtiger van kleur op het voorhoofd,
wangen en keel.
Ter hoogte van het oog begint een blauwe lijn die ver doorloopt achter het oog; deze vormt een min of meer gebogen lijn. Achterhoofd en nek blauwachtig grijs.
De mantel is sterk grijsachtig getint.
Primaire en secundaire vleugeldekveren en de basis van de binnenste primaire vleugelpennen diep Kobaltblauw,evenals de grote vleugelpennen
zijn aan de uiteinde meer groenachtig blauw. De onderrug en de stuit diep kobaltblauw.
Staart dofgroen,overgaand in lichtgroen.
Borst en buik groen met een grijze tint,vooral de zijkanten van de borst en flanken zijn sterk grijs overgoten.

Snavel hoornkleurig en de oogiris bruin, poten bruinachtig en de lengte moet ongeveer 12.5 - 13 cm zijn.

Pop :

Alle blauwe onderdelen zijn hier groen, ofschoon sommige vogels een blauwe kleur achter het oog hebben.
De stuit is min of meer turquoiseblauw. de mantel en de rug zijn iets minder grijs overgoten.
Voorhoofd,kruin,wangen en keel zijn minder geelachtig.

Er bestaan heel wat mutaties van deze forpus soort.

C. Verzorging:

Net zoals bij de andere forpussen, kweek ik in kweekkooien van 80 x 40 x 40 met in inschuifnestblok dat in twee gedeeld is. Goede forpusmengeling met eivoer, regelmatig een stukje appel en groenvoer.
Steeds Sepia en grit.

D. Kweken:

Is normaal geen probleem met goed aangepaste vogels. Forpussen durven wel heel agressief zijn tov van elkaar en hun jongen, dus zeker goed opletten bij de koppeling en nadien ook als je jongen hebt.
Pop legt 4 tot 7 eieren en broedt alleen gedurende ongeveer 20- 21 dagen.
De man houdt normaal gezien de wacht voor het broedblok.


                                               www.forpusinternational.be - hobbykweker


Ringmaat: 3.9 mm






Forpus Conspicillatus
Forpus Passerinus
Forpus Xanthops
Forpus Spengeli
Forpus Standards
HomeAbout us/Wie zijn wij?Species/soortenMutatiesInfo show - 2017 now onlineShow 2016Contact usSponsors