Forpus International
International PARROTLET Society in Belgium
Home
About us/Wie zijn wij?
Species/soorten
Mutaties
Info show - 2017 now online
Show 2016
Contact us
Sponsors
Forpus Passerinus
Naam:  Groenstuitdwergpapegaai, Green-rumped parrotlet

A. Herkomst:

Terug te vinden in gans Zuid-Amerika, van Colombia over Venezuela, en verder langs de Amazone rivier.


B. Beschrijving:

  Male 

De vrouwtjes zijn overwegend groen met een kleine gele driehoek op het voorhoofd.

De mannetjes hebben blauwe vleugelbanden. Bij de Forpus passerinus passerinus zijn in de bovendekveren de buitenste vleugelpennen donker kobaltblauw om naar de romp toe over te gaan in turquoise en uiteindelijk te eindigen in groen.
De nek bij de man heeft een grijzige tint.

In gevangenschap:

Kweken:

Groenstuiten zijn niet altijd de makkelijkste forpussen, en worden om te kweken best in kweekkooien gehouden. Ideale afmetingen 80 x 40 x 30. Een nestblok zoals voor agaporniden volstaat, maar best opgedeeld in twee delen.
Als nestmateriaal kan je hennepvezels gebruiken.

Er worden 3 tot 7 eieren gelegd die na een broedtijd van 21 dagen uitkomen. Jongen verlaten het nest tussen de 5 en 6 weken.
Hou de net uitvliegende jongen goed in de gaten want groenstuit mannen durven heel agressief zijn ten opzichte van hun jongen.

Voeding:

Goede forpusmengeling, aangevuld met eivoer en trosgierst. Regelmatig wat groenvoer zoals appel, witlof etc. 
Sepia en grit mogen niet ontbreken.


           



Ringmaat: 3.5 mm










Forpus Coelestis
Forpus Conspicillatus
Forpus Xanthops
Forpus Spengeli
Forpus Standards
HomeAbout us/Wie zijn wij?Species/soortenMutatiesInfo show - 2017 now onlineShow 2016Contact usSponsors